احمد صافی: کاراته ایران حرف اول را در آسیا میزد اما در باکو نتیجه نگرفت/ وقتی قهرمان جهان حمایت نمی شود چرا باید توقع مدال داشته باشیم
احمد صافی عضو کمیته فنی فدراسیون کاراته در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره ناکامی تیم کاراته مردان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی گفت: «کسب نتایج متفاوت یک تیم در مسابقات مختلف واقعیت ورزش است و باید این مسئله را از نظر فنی و تدارکاتی مورد بررسی قرار بدهیم. تیم کاراته ایران برخلاف تصور همگان در این رقابتها نتایج قابل قبولی کسب نکرد و از پنج کاراتهکار تنها سجاد گنجزاده مدال طلا و مهدیزاده به مدال برنز رسیدند در حالی که همین تیم چند وقت پیش در مسابقات قهرمانی جهان اتریش نتیجه فوق العاده ای کسب کرد و سومی دنیا را از آن خود کرد.»
وی ادامه داد: «کاراته ایران همواره بازوی ورزش ایران بود و در هر مسابقه و تورنمنتی که شرکت کرده موفقیتهای خوبی کسب کرده است. کاراته ایران حرف اول را در آسیا میزد و یکی از مدعیان قهرمانی در جهان است اما در برخی مسابقات افت و خیز دارد و گاهی خیلی خوب نتیجه گرفته و در برخی مواقع هم بسیار ضعیف کار کرده درست مانند بازی های کشورهای اسلامی که همه انتظار داشتند تیم مردان بهتر کار کند اما این اتفاق نیفتاد.»
صافی در پاسخ به اینکه این عملکرد ضعیف می تواند ناشی از عدم آمادگی جسمانی کاراتهکاران باشد، اظهار کرد: «به هیچ عنوان من این عقیده را قبول ندارم. بهرغم نتیجه ضعیفی که تیم مردان در بازی های کشورهای اسلامی به دست آورد اما همچنان معتقدم آنها از بهترین کاراتهکاران آسیا هستند و در این سال ها به همه کشورها نشان دادهایم که کاراته ایران یکی از مدعیان اصلی این رشته است. اما باید به این نکته توجه کرد که کاراته، ورزش لحظههاست و اگر ورزشکار یک لحظه غفلت کند مدال را به راحتی از دست میدهد. درست همین اتفاق در این رقابتها برای مهدی زاده اتفاق افتاد. او اگر یک لحظه غفلت نمیکرد تیم ما با کسب دو مدال طلا به ایران برمیگشت اما متاسفانه از مسابقه غافل شد و مدال طلا را با برنز عوض کرد.»
عضو کمیته فنی فدراسیون کاراته تاکید کرد: «در حال حاضر ما بهترین تیم را داریم چرا که فاکتورهای یک تیم قدرتمند در تیم ملی کاراته موجود است. ملیپوشان ما تجربه و نیروی جوانی را با هم در اختیار دارند و به طور حتم در مسابقات بعدی این ناکامی را جبران می کنند. در این رقابت ها به نظرم شرایط روحی و روانی باعث شد ملی پوشان نتیجه دلخواه خود را به دست نیاورند. کاراته عصای دست ورزش ایران است اما وضعیت خوبی ندارد، ما مدتهاست با موضوعی به نام خانه کاراته درگیر هستیم و هنوز هم تکلیفش مشخص نشده است از طرفی فرجی رییس فدراسیونی شده که وارث بدهیهای سرسامآوری است و شرایط مالی فدراسیون به هیچ عنوان خوب نیست. همه این عوامل دست به دست هم داده و ملی پوشان را از نظر روحی و روانی تضعیف کرده است.»
صافی در ادامه صحبتهایش به عملکرد بانوان کاراتهکار اشاره کرد و گفت: «البته این مسابقات یک نقطه قوتی داشت و آن هم این بود که بانوان ما خیلی خوب ظاهر شدند. شاید تا قبل از این رقابتها کسی فکر نمی کرد که بانوان ایرانی در این مسابقات خوش بدرخشند اما این اتفاق افتاد. این نتایج میتواند باعث صعود بازیکنان ما در رنکینگ جهانی شود همانطور که مدالهای بانوان در رنکینگ مسابقات کشورهای اسلامی تاثیرگذار بود. به هر روی اگر هر دو تیم بانوان و مردان کاراته با هم در یک جهت حرکت کنند ما تیمی قدرتمند در المپیک 2020 خواهیم داشت. اما این امر مستلزم این است که ابتدا کاراته را سر و سامان دهیم و تنها تفکرمان این نباشد که ورزشکار باید در هر مسابقه و تورنمنت مدالآور باشد بلکه شرایط را اول برای او مهیا کنیم و بعد انتظار مدال داشته باشیم.»
وی همچنین در خصوص عملکرد ملیپوشان کاتا گفت: «در کاتا ما در بخش بانوان و آقایان بسیار عالی ظاهر شدیم. ابوالفضل شهرجردی و مهسا افسانه هر دو به مدال برنز رسیدند و عملکرد قابل قبولی داشتند اما متاسفانه کاتا در ایران مورد کم لطفی قرار می گیرد و با اینکه پتانسیل این رشته را هم داریم اما کمتر به آن توجه می شود. ما نباید کاتا را فرزند دوم کاراته بدانیم چرا که ما در این رشته شانس مدال آوری داریم و همانطور که کومیته یکی از رشته های پرمدال برای کارته است در کاتا هم حداقل شانس کسب 4 مدال داریم اما به شرطی که برای ملی پوشان کاتا اردوی تدارکاتی و تمرینات منظم برگزار کنیم. در فرودین ماه امسال در سومین مرحله لیگ جهانی کاراته وان تیم کاراته دانشگاه آزاد در کاتای تیمی مردان موفق به کسب مدال برنز شد و در این مسابقات هم ملی پوشان به مدال برنز رسیدند بنابراین پتانسیل آن را داریم و تنها باید توجه بیشتری به این رشته داشته باشیم.»
صافی در آخر عنوان کرد: «متاسفانه فدراسیون کاراته در این سال ها با افت و خیز زیادی همراه بود و تشنج هایی که در این 10 سال اخیر در کاراته به وجود آمد باعث شد روند رشد کاراته نسبت به پتانسیلی که دارد کند پیش برود، بدهی های سرسام آور، جابه جایی مسئولان باعث شد کاراته ثبات نداشته باشد. متاسفانه ورزش در ایران حرفه ای و آماتور نیست بلکه بسیار ضعیف است وقتی ورزشکار با مشکلات اسکان، کمبود منابع مالی و تغذیه روبه رو است و قهرمان جهان تنها از حداقل ها برخوردار است طبیعی است که شرایط خوب پیش نمی رود و نمی توانند به مدال برسد.»
انتهای پیام/